Yip Man
Ο Yip Man (1893-1972) ήταν ο τελευταίος μαθητής που ο Chan Wa Shun έκανε δεκτό, καθώς ήταν ήδη 70 ετών.
Όταν ήταν φοιτητής στο καθολικό σχολείο του Saint Steven στο Χονγκ Κονγκ, συναντήθηκε με τον Leung Bik (έναν από τους γιους του Leung Jan). Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τη συνάντηση αυτή. Η πιο δημοφιλής λέει ότι ο Leung Jan πάλεψε με τον Yip Man χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ο Yip νικήθηκε και ζήτησε από τον Leung να γίνει δάσκαλός του, έστω και αν δεν γνώριζε ποιος ήταν.
O Yip Man όταν επέστρεψε στην Κίνα εργάστηκε ως αξιωματικός της αστυνομίας διδάσκοντας στις αστυνομικές δυνάμεις τη μάχη κοντινής απόστασης. Σκότωσε κάποιον εν ώρα υπηρεσίας και έπρεπε να φύγει μακριά, φοβούμενος τα αντίποινα του κομμουνιστικού καθεστώτος. Έτσι επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ, όπου και άρχισε να κερδίζει τα προς το ζην από τη διδασκαλία του Wing Tsjun.
Από τον παλιό του φίλο Chung Choui, δάσκαλο στο Hung Sang Choi Lay fut, απέκτησε μια αίθουσα εκπαίδευσης και εκεί συναντήθηκε με τον Leung Sheung (1918-1978), ο οποίος ήταν μαθητής του Cheung Choui εκείνη την εποχή.
Αυτός προκάλεσε τον Yip Man σε φιλικό αγώνα, κι όταν έχασε ζήτησε να γίνει ο πρώτος μαθητής του. Μετά από τον Leung Sheung ακολούθησαν ο Lok Liu και ο Tsui Sheung Tin και αυτοί ήταν οι πρώτοι μαθητές Wing Tsjun του Yip Man στο Χονγκ Κονγκ.
Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να πει κάποιος, πόσους μαθητές είχε ο Yip Man όλα αυτά τα χρόνια. Ο πιο διάσημος πάντως ήταν ο ηθοποιός Μπρους Λη (Lee Jun Fun) (1940-1973), ο οποίος άφησε το Χονγκ Κονγκ στην ηλικία των 18 ετών και κατέληξε να κάνει μια τεράστια καριέρα ως ηθοποιός στις ΗΠΑ.
Leung Ting
Ο Leung Ting (1947 – σήμερα) είναι ο τελευταίος μαθητής του Yip Man.
Το στυλ του διαφέρει από αυτό των άλλων μαθητών του Yip Man, καθώς το διδάχθηκε όταν ο Yip Man ήταν σε μεγάλη ηλικία.
Ο Yip Man, μην μπορώντας να κάνει τις τεχνικές του με δύναμη, του δίδαξε τον τρόπο να χρησιμοποιεί περισσότερο την αίσθηση της αφής και την δύναμη του αντιπάλου.
Keith Ronald Kernspecht
Η συμβολή του Keith Ronald Kernspecht (1949 – σήμερα) στην διάδοση του Wing Tsjun παγκοσμίως είναι πολύ σημαντική. Ο Kernspecht ήταν αυτός που έφερε αυτή την κινέζικη πολεμική τέχνη από το Χονγκ Κονγκ στη Γερμανία το 1976 και από εκεί στον υπόλοιπο κόσμο.